Aλίαρτος:Ψήφο στο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες ζήτησαν Μπασδέκης και Μπούτσικος

boutsikos kke aliartos

Πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αλιάρτου-Θεσπιών του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αλίαρτο
Η απόφαση που θα κάνει την διαφορά, θα είναι η ψήφος στο

ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αλιάρτου-Θεσπιών του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αλίαρτο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, cid:8aa75955-4659-35cc-0b50-3c371f9a5a55@yahoo.comμέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς-Εύβοιας, και χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιών , Γιώργος Μπούτσικος.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης χαιρέτισε όλους όσοι το διάστημα αυτό συναντιούνται με το ΚΚΕ, κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα συστράτευσης και ένταξης στη μάχη. Κάλεσε όσους ακόμη διστάζουν και προβληματίζονται, να πάρουν τις αποφάσεις τους και να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα.

Σημείωσε πως λόγω των συνθηκών, η μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών θα έχει, γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα, ενώ φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα τόνισε: «Όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών ανθρώπων είναι ήδη στο επίκεντρο όλων των εκλογικών μαχών. Για όλα αυτά χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ:

— Για να μεγαλώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η όποια κυβέρνηση.

— Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών.

— Για να νιώσουν πραγματικά αδύναμοι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

— Για να απομονωθούν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιούνται ως εμπροσθοφυλακή για το χτύπημα του εργατικού κινήματος.

— Για να δυναμώσει η ελπίδα, για να υπάρξει πραγματική “καθαρή διέξοδος” και σίγουρη προοπτική για το λαό, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Με το ΚΚΕ γιατί έχει πρόγραμμα και σχέδιο για μια οργάνωση της οικονομίας και της εξουσίας που μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία».

Στην αναφορά που έκανε στον κάλπικο διαχωρισμό ανάμεσα στα «τοπικά» και τα γενικά προβλήματα του λαού και της χώρας, υπογράμμισε: «Στην ΕΕ σχεδιάζονται ενιαία τα αντιλαϊκά μέτρα προς το συμφέρον του κεφαλαίου και υλοποιούνται από την κεντρική και τοπική διοίκηση, με ευθύνη όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων».

Έφερε ως παραδείγματα το πώς «στα χνάρια των Οδηγιών της ΕΕ για την Ενέργεια, η Περιφέρεια αδειοδοτεί αφειδώς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, γεμίζοντας τον Ελικώνα, την Κωπαιδα κ.λπ., με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά, χωρίς να λέει κουβέντα για τα σπίτια που παραμένουν χωρίς ρεύμα, το ότι η θέρμανση έχει γίνει είδος πολυτελείας», την απαράδεκτη κατάσταση στον Κωπαιδικό Κάμπο, την ώρα που ο κ. Μπακογιάννης παρουσιάζει τη Στερεά πρώτη στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ», τις ευθύνες της Περιφέρειας για τη δακοκτονία που δεν διεκπεραιώνεται με το σωστό επιστημονικό και ορθολογικό τρόπο αλλά αντίθετα εκπονείται πλημμελώς με αποτέλεσμα φέτος να χαθεί το ελαιοπαραγωγκό εισόδημα, την άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς αλλά και του Κέντρου Υγείας της Αλιάρτου, τις τραγικές ελλείψεις στην αντισεισμική θωράκιση, στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, όπως δραματικά αποδείχτηκε με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βοιωτία.

«Στον αντίποδα της αντιλαϊκής πολιτικής βρέθηκαν και βρίσκονται το ΚΚΕ και η “Λαϊκή Συσπείρωση”», σημείωσε ο Κ. Μπασδέκης, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του μικρότερου κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά. Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπουν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί παντού, στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές εκλογές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα».

Κριτήριο να γίνει η κάλυψη των λαϊκών αναγκών

Στο χαιρετισμό του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Μπούτσικος, συμπλήρωσε ότι κριτήριο για κάθε κάλπη χρειάζεται να είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Κάλεσε να βγουν συμπεράσματα και μπροστά στη συζήτηση που έχει φουντώσει περί «ικανών», «ανεξάρτητων» και «νέων» προσώπων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τοπική διοίκηση είναι μόνο θέμα προσώπων. Κουβέντα για την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και από τους δήμους και τις περιφέρειες σαν συνέχεια του κράτους. Κουβέντα για την συνεχώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, για τις υποστελεχομένες και υποβαθμισμένες Υπηρεσίες, για τις κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο, για την έλλειψη υλικών και μηχανολογικού εξοπλισμού, για την αύξηση των δημοτικών τελών λόγω της ανταποδοτικότητας».

Φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα από την Αλίαρτο και τα χωριά του συνενωμένου δήμου και τη στάση της δημοτικής αρχής, όπως π.χ. τα προβλήματα που παρουσιάζουν σε πολλές κτηριακές σχολικές εγκαταστάσεις, με καμιά σχολική μονάδα να έχει ελεγχτεί για αντισεισμική θωράκιση, για το κέντρο Υγείας που υπολειτουργεί και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοί του γιατί οι γιατροί δεν επαρκούν και οι νοσηλευτές δεν φτάνουν. Αναφέρθηκε εκτενώς «στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής μας κάθε φορά που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Η ουσία βέβαια δεν κρύβεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν, γιατί με τη σημερινή ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης τέτοια θέματα μπορούν να λυθούν, αλλά στο ότι έργα αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη, δηλαδή κέρδος για λίγους».

Κάλεσε τις λαϊκές, εργατικές δυνάμεις να αξιοποιήσουν την γνώση από την εμπειρία, των προηγούμενων ετών, να στηρίξουν την «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού, γιατί όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε «εμείς πιστεύουμε στη δύναμη τους, εκεί που οι άλλοι την φοβούνται.

Να γιατί πρέπει να στηρίξουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με προτεραιότητα την πάλη για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας, για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εργασίας,
Για την μη επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
Για τη μείωση των Δημοτικών τελών σε όλους τους δημότες Για την απαλλαγή των τελών σε μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους, μονογονεικές οικογένειες, AMEA, αλλά με ταυτόχρονη αύξηση των τελών σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ κλπ.
Επειδή θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους δημότες, τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες, μέσα από συγκεντρώσεις σε γειτονιές, συλλόγους, σωματεία, ανοιχτές απολογιστικές ετήσιες δημοτικές συνελεύσεις ενημέρωσης των δημοτών, κάνοντας πράξη τη γνήσια λαϊκή συμμετοχική διαδικασία.
Επειδή για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη χωρίς φτώχεια, ανεργία, άτομα εξαρτημένα από ουσίες.
Επειδή η καθαρότητα και η συνέπεια του ΚΚΕ είναι η εγγύηση ότι θα παλέψουμε ώστε τα λόγια να γίνουν πράξεις, όπως άλλωστε έκαναν και θα κάνουν όλοι οι κομμουνιστές δήμαρχοι, με γνώμονα πάντα το λαϊκό συμφέρον».
Υπογραμμίζοντας πως «μπροστά σ’ αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει ανεξάρτητος συνδυασμός. Ή παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσει σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής ή αποδέχεται αυτήν την κατάσταση μοιρολατρικά και διαχειρίζεται ό,τι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, διαχειρίζεται τη φτώχεια, ρίχνοντας νερό στο μύλο της εκμετάλλευσης».

Σχετικά